Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Bromolis

19-10-2022

El proper divendres dia 21 d'octubre a les 7 del vespre s'inaugura l'exposició:
  "Bromolis de Josep Garcia Argilaga. Una tècnica fotogràfica per descobrir."

Josep Garcia Argilaga (Reus, 1890 - Olesa de Montserrat, 1984) i la seva familia s’instal·la a Terrassa, al carrer Martín Díez, el 1908.

El 1911 comença a treballar a l’Ajuntament, feina que compagina amb la seva passió per la fotografia. Fa de corresponsal gràfic del Vallès Occidental en diversos diaris i periòdics locals i nacionals i també en redacta algunes cròniques. Col·labora amb la prestigiosa revista Arte Fotogràfico com a especialista i escriu la crítica artística i articles d’opinió al Tarrasa Información. Mostra la seva inquietud artística en diverses exposicions.

Experimenta amb diversos procediments fotogràfics, però destaca en el bromoli transportat, una técnica singular que neix dels corrents pictoralistes de la fotografia a finals del segle XIX, -a mig camí entre la fotografia i el gravat-, que coneix a través del seu mestre, Joaquim Pla i Janini.

El 1984 la família de Garcia Argilaga va fer donació del seu fons fotogràfic a l’Arxiu.

En aquesta exposició s’exhibeixen prop de cinquanta bromolis de temàtiques diverses: paisatge, retrat, natura morta i figura humana. La major part les conserva la seva familia i una petita mostra pertany al fons donat a l’Arxiu.

Dates: del 21 d’octubre a l’11 de novembre de 2022

Lloc: Sala d'Exposicions de l'Arxiu Tobella

Inauguració: divendres 21 d’octubre a les 19 h

Horaris: de dimarts a dissabte de 18:30 a 20:30 h


Punt de llibre de l'exposició. El fotògraf al seu estudi.


Col·lecció Blanca Cubells i Ferreri


Fons Josep Garcia Argilaga / Arxiu Tobella / Arxiu de Terrassa


Fons Josep Garcia Argilaga / Arxiu Tobella / Arxiu de Terrassa

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.