Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


L'Escola Inclusiva: 25 anys compartint Lanaspa-Giralt i Crespinell

03-06-2015

Exposició sobre els 25 anys del projecte d'escola inclusiva entre les Escoles Lanaspa-Giralt i Crespinell iniciat en el curs 1988-89 i guardonat en el 2002 amb el Premi Catalunya d'Educació.Un projecte Terrassenc que va ser pioner a Catalunya i va suposar que s'encetés a Terrassa la inclusió i col·laboració entre una escola d'educació especial i una d'ordinària.

En aquest projecte de col·laboració entre les escoles Lanaspa-Giralt (pública ordinària) i l’Escola d’Educació Especial Crespinell (privada- concertada), els primers protagonistes varen ser els alumnes més petits d’ambdues escoles, els quals jugaven junts a l’esbarjo del matí; a partir d’aquest primer contacte es van anar introduint més activitats i més alumnes d’altres edats, fins a arribar al moment actual on es fan un munt d’activitats i hi estan implicats tots els alumnes i tot el professorat d’infantil i primària d’ambdues escoles.

Aquesta exposició té el suport de l'Obra Social de La Caixa, que ha possibilitat l'accés a la sala a aquelles persones amb mobilitat reduïda.

Horari: de dimarts a divendres de 15 a 19 hores i dissabtes de 19 a 21 hores. Visites concertades per a escoles i grups. Romandrà oberta fins el 19 de juny.


Autor de la forografia: Ricard Domènech.

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.