Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat

15-06-2020

L'Abans a Terrassa (volum 2)


Surt el segon col·leccionable L’Abans a Terrassa, la història gràfica de la ciutat del 1965 al 1995, en fascicles.

La primera entrega del col·leccionable és gratuïta. Es pot aconseguir a quioscos, papereries i llibreries de Terrassa a partir de divendres, 19 de juny.

Category: General
Posted by: Dissenyador

És una obra coordinada per la Fundació Arxiu Tobella, que compta amb la participació de professionals de diverses disciplines, que garanteix la pluralitat dels continguts del llibre: Marc Galí, Ferran Pont i Puntigam, Josep Cadalso, Màrius Massallé, Núria Beltran, Ferran Pont i Montaner, i Mariona Vigués. De la selecció de les fotografies i de la redacció dels peus de fotografia se n’ha cuidat Montse Saludes. El llibre ha estat prologat per Roc Fuentes i Navarro.

El volum està estructurat amb 7 capítols temàtics, que expliquen la seva evolució al llarg del període cronològic de l’obra: Festes i cultura popular, política i gestió municipal, esports, ensenyament, economia, arquitectura i urbanisme, i cultura i associacions. Set capítols que mostren els esdeveniments i els moments clau de cada sector, amb un llenguatge divulgatiu i entenedor.

El llibre inclou més d’un miler de fotografies compreses entre el 1965, data en què va tancar el Volum 1, i el 1995, data en què culminaren i consolidaren les obres empreses a la ciutat com a subseu olímpica. Un període de trenta anys que va marcar la història local i assentar les bases del Terrassa actual.

Qui vulgui col·laborar-hi aportant imatges pot contactar amb l’Arxiu Tobella a través del telèfon 93 788 11 62 (15-19 h) o a través de l’adreça electrònica arxiu@arxiutobella.cat

L’edició de l’obra va a càrrec de l’editorial Efadós, que gaudeix de 135 títols a la col·lecció L’Abans, on s’inclou el volum de Terrassa. L’edició en fascicles ofereix l’oportunitat que els terrassencs i les terrassenques puguin participar amb les seves fotografies familiars, ja que és una obra oberta, una peculiaritat única en el sector editorial, que permet treballar paral·lelament textos i fotografies aportades recentment.

Els fascicles es vendran setmanalment a un preu de 3,10€ i l’editorial garanteix que mantindrà el preu mentre duri el col·leccionable i que servirà els fascicles endarrerits cada setmana als establiments comercials.


FOTOGRAFIA DE LA PORTADA
La torre del castell Palau vista des de la teulada del Sant Esperit, i envoltada de cases, el 1986. Està situada al mig dels edificis entre el carrer Cremat, la plaça Vella i el carrer dels Gavatxons. Fou cedida a la ciutat el juliol del 1990.
Miquel Cueto i Gili / Arxiu Tobella

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.