Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Sentir,mirar,ensumar i tocar el passar la cultura popular

14-06-2013
Exposició sobre els grups de cultura popular a Terrassa al llarg dels anys. Fins el 4 de juliol.

L'Arxiu Tobella se suma als actes de la Festa Major de Terrassa 2013 amb una exposició de fotografies a la Sala d'Art.

Aquesta ens mostra l'evolució de la cultura popular a la ciutat a través dels grups i colles locals. Comissària: Montse Saludes.

Terrassa s’ha distingit des de fa molts anys per les seves tradicions. Aquesta exposició ens explica el procés que ha fet que la nostra ciutat hagi esdevingut la població amb més grups de cultura popular i tradicional de tot Catalunya, exclosa Barcelona.

Montse Saludes ha fet un immens i important treball de recerca i tria de les fotos. Aquesta exposició és innovadora, a més, com a primera exposició a Terrassa en el fet d’aportar els codis QR per tal de visualitzar representants dels actuals grups de Cultura Popular i Tradicional explicitant els seus interessos i afeccions.

Exposició que ha tingut el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Terrassa, CIRSA i Serafí Arts Gràfiques.

La inauguració va tenir lloc el dia 20 de juny. L'exposició restarà oberta tots els dies fins el 4 de juliol. L'horari al públic de 19 a 21 hores.

Com a clausura de l'exposició se celebrarà una taula rodona amb representants dels grups de cultura popular, el dia 4 de juliol a les 19:30 hores a la sala d'actes.

Inauguració de l'exposició.

Cartell de l'Exposició.

L'exposició a la Sala d'Art


L'espai passadís

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.