Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Llibre "Masies de Terrassa"

17-11-2015

Dimecres, dia 25 de novembre a les 19:30 hores es presenta, a la Sala d'Actes de l'Arxiu, aquest llibre que consta d'un recull fotogràfic, històric i genealògic de les masies passades i presents del terme municipal de Terrassa.

L'Arxiu Tobella, conjuntament amb la Fundació Privada Terrassenca Sant Galderic, editen un llibre exaustiu sobre les masies actuals i passades del municipi. Aquest treball de llarga investigació i recerca ha estat realitzat per l'historiador genealogista Esteve Canyameres i Ramoneda. La fotògrafa Montse Saludes i Closa ha portat a terme la complexa selecció i recopilació dels fons de l'Arxiu, així com els reportatges de les masies actuals.

El llibre està prologat per Armand de Fluvià i Escorsa, assessor d'Heràldica i Genealogia de Catalunya i Creu de Sant Jordi 2000.

Les persones interessades en l'adquisició d'algun exemplar i per a més informació adreceu-vos a l'Arxiu Tobella, telèfon 93 788 11 62 de dilluns a divendres de 15:00 a 19:00, demanant per la Montse.


Can Roca (autor: Miquel Astals)

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.