Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Exposició Josep Boix. Festa Major de Terrassa 2012

01-07-2012

Exposició: Josep Boix, un terrassenc vetllant pel patrimoni de la ciutat, que ha preparat a l’Arxiu Tobella amb motiu de la Festa Major. Es va inaugurar el passat dimarts dia 26 a la nostra sala d'art.

Aquesta exposició, un breu recull de fotografies del Fons Josep Boix i Gené que recentment la seva muller Glòria Oliva ens ha fet donació. Es tracta d'una tria de les 5269 fotografies, on es reflecteix l’evolució de la ciutat. La majoria de les fotos són a partir dels anys 70.

S’han exposat un total de 105 imatges de Terrassa repartides en temàtiques com: masies, cases i botigues desaparegudes, barris, xemeneies, fàbriques, carrers, que ens transmeten l’evolució lenta i pausada de la nostra ciutat.

L’exposició va romandre oberta del 26 al 30 de juny del 2012.

 

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.