Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


El paisatge industrial de Terrassa

09-05-2024

Amb motiu de la Fira Modernista de Terrassa, el proper divendres dia 10 de maig, s'inaugura una exposició gràfica del paisatge industrial de Terrassa de finals del segle XIX i les primeres dècades del segle XX.

L’exposició mostra el pas de la vila rural a la ciutat de les fàbriques i el fum. Amb l’ajut de fotografies, plànols i il·lustracions, el visitant podrà rememorar i conèixer la fesomia de la ciutat.

S'’exhibeixen prop de cinquanta fotografies, la major part del fons de l’Arxiu Tobella i del fons de l’Arxiu Municipal de Terrassa. També es mostren il·lustracions i plànols de la ciutat durant aquella època, procedents de diverses col·leccions, per proporcionar una visió de la magnitud d'aquesta transformació.

A data d'avui, aquest paisatge industrial ha experimentat una transformació total, sent pràcticament irreconeixible per als terrassencs més joves.


Sala d’exposicions de l’Arxiu Tobella

Inauguració: divendres 10 de maig a les 19 h

Horari durant la Fira Modernista: d’11 a 13h i de 18 a 20:30 h

Horari resta de dies: De dimarts a dissabte de 18:30 a 20:30 h<A. Fabert

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.