Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Trossets del nostre arxiu fotogràfic

26-10-2023

Divendres 27 d’octubre a les 18:30h, a la sala d’exposicions de l’Arxiu Tobella s'inaugura l’exposició "Trossets del nostre arxiu fotogràfic" que restarà oberta fins el 17 de novembre.

En aquesta exposició mostrem més de 60 imatges que són només un tast de les col·leccions i fons que hem conservat a l’Arxiu Tobella, que ja hem lliurat a l’Arxiu Municipal de Terrassa segons el conveni signat el 2022.També volem donar testimoni de la continuïtat de l’Arxiu Tobella en aquest àmbit.

Des de l’Arxiu Tobella hem mirat sovint la fotografia des d’una visió més terrassenca. En aquesta mostra ens centrem més en els autors i els fons explicitant la seva mirada i amb una visió més arxivística, fruit del la col·laboració conjunta amb l’Arxiu Municipal de Terrassa ambdós dedicats a la conservació del Patrimoni.

El resultat és una mostra més eclèctica on barregem reportatges, plaques estereoscòpiques i originals d’època; imatges dels segles XIX al XXI; blanc i negre i color. És un conglomerat planejat i volgut. Són trossos d’un conjunt.

Les imatges són representatives però no les més significatives d’aquests fons i autors. Som conscients que molts d’aquests requereixen una exposició individual. Comptem poder-ho fer més endavant.

Durada: del 27 d'octubre al 17 de novembre de 2023

Horari: de dimarts a dissabte de 18:30h a 20:30

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.