Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


MODERNISME I ESPORT. Dels pioners a la pràctica popular

07-05-2021

Exposició fotogràfica de les primeres imatges de la pràctica de l'esport a Terrassa amb motiu de la Fira Modernista.

S’hi exhibeixen 34 fotografies de diferents disciplines: ciclisme, futbol, hoquei, bàsquet, atletisme, tennis, frontó, gimnàstica, natació, excursionisme, esports de neu...

El Modernisme, moviment artístic i cultural del tombant del segle XIX al XX que va abastar múltiples disciplines i va penetrar profundament en tota la societat europea, es va manifestar un fervent entusiasta de l’esport pel què suposava de progrés, novetat i modernitat.

A partir d’aleshores neixen noves modalitats d’esport, totalment reglamentades, augmenta el nombre d’esportistes i s’inicia la incorporació de dones en algunes disciplines encara que de manera minoritària, també s’observa una proliferació d’associacions i clubs que organitzen la pràctica esportiva.

L’esport agafa una nova dimensió entre les classes més benestants i a mesura que ens endinsem en el segle XX, la figura de l'sportman deixa pas a l'esport més popular.

Exposició del 7 al 22 de maig 2021
Horaris: de dimarts a dissabte 18:30 a 20:30h
Horaris Fira Modernista els dies 8 i 9 de maig: de 10:30 a 13 h i de 18 a 20:30 h


Escalant La Castellassa de Can Torres.
Autor: Miquel Llobet i Rocabayera.

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.