Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Òmnium Cultural Terrassa 1969-2019

16-10-2019

Exposició fotogràfica dels 50 anys d'història d'Òmnium Cultural Terrassa.

A Terrassa, a la dècada dels 60, un grup de terrassencs sensibles amb la llengua i la cultura catalanes van mobilitzar-se per impulsar el català a l'ensenyament dins la campanya "Català a l'escola".

Aquest grup fou el que acordà, amb els dirigents d'Òmnium Nacional, creà la primera delegació a Terrassa. El dia 16 d'octubre de 1969, per acord de la Junta Directiva, quedava legalitzada la primera delegació d'Òmnium Cultural. El primer president, fou l'advocat Avel·lí Estrenjer i Macià, alcalde de la ciutat el 1931 i persona de prestigi.

I ja han passat cinquanta anys, per això dins de les activitats del 50è aniversari, Òmnium Terrassa organitza aquesta exposició amb la història d'aquests anys a la nostra Ciutat.

L'exposició romandrà oberta en l'Arxiu Tobella del 17 al 30 d'octubre.

Horaris: de dilluns a dissabte de 19h a 21h.


Concentració per la llibertat dels Jordis.


500 anys del primer llibre en català.

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.