Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Exposició "Judici a la Democràcia"

25-04-2019

Òmnium Terrassa exposa a la seu de l'Arxiu Tobella la seva exposició itinerant sobre el judici del Procés.

Judici a la Democràcia és la campanya que a través d'actes, accions i altres iniciatives arreu del país, Òmnium Cultural acusa l'estat de vulneració dels drets i llibertats més fonamentals.

Dins aquesta campanya, Òmnium presenta l'exposició itinerant Judici a la Democràcia, els drets perseguits, per explicar que s'està jutjant la democràcia. Una dotzena de plafons que resumeixen d'una forma molt visual i entenedora que aquesta macrocausa judicial està plena d'irregularitats i vulneracions flagrants i constants de drets fonamentals. No només dels 12 processats, sinó també de les més de 20.000 persones afectaves per aquesta restricció de llibertats.

Unes llibertats que tenim gràcies a les dones i homes que han lluitat per la justícia social, per la democràcia, per l'educació per la cultura o senzillament, per la dignitat humana al llarg de molts anys. (feminisme, LGTBI, Insubmissió, lluita obrera...)

L'exposició romandrà oberta del 26 d'abril al 4 de maig.


L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.