Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Donació pòstuma d’un aficionat a la fotografia

20-02-2019

La família Cols fa donació d’abundant material informàtic mitjançant en Pep Vallory, col·laborador habitual de l’Arxiu.

En Josep Cols Canals. Terrassenc d’adopció, informàtic de professió i fotògraf aficionat, ens va deixar inesperadament a començaments del passat estiu de 2018.

La seva neboda Cèlia i el seu germà Pere han fet donació del nombrós material informàtic que en Josep tenia tant per la seva professió com per gestionar la seva afició fotogràfica.

En Pep Vallory, col·laborador habitual i amic personal d’en Josep, s’ha encarregat de fer tria i arranjar tot el que li ha semblat podria ser útil. Gràcies a aquest material s’ha pogut optimitzar la xarxa, substituir tres ordinadors per altres més potents i sobretot s’ha triplicat la capacitat d’emmagatzemament d’informació que permetrà digitalitzar el voluminós fons fotogràfic del que disposa la Fundació.

Moltes gràcies a la família Cols de part de tota la família de l’Arxiu.



En Josep Cols Canals.

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.