Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Llibre "Terrassa 2018"

12-02-2019

Presentació del TERRASSA 2018, a la sala d’actes de l’Arxiu.

S'acompanya aquest acte amb una exposició de les 40 portades d'aquesta publicació, 1978-2017.

El proper divendres, dia 15 de febrer a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d'actes de l’Arxiu, tindrà lloc l'acte de presentació del nou llibre "TERRASSA 2018". L'acte, anirà precedit de la xerrada, “Els darrers 40 anys de patrimoni fotogràfic a Terrassa” a càrrec de Montse Cuyàs i Artigues, arxivera de l’Arxiu Municipal de Terrassa. S’acompanya aquesta presentació amb l’exposició de les portades dels 40 anuaris editats fins ara.

L’Arxiu Tobella està de celebració. Amb motiu de la presentació de l’anuari Terrassa 2018, hem volgut commemorar la 40 edició d’aquesta publicació (1978-2017) editada per l’arxiu des de 1979. Any rere any, aquest anuari s'ha encarregat de deixar constància per a les generacions presents i futures, de la història gràfica i escrita de la ciutat de Terrassa.

Les 40 portades d’aquesta publicació són les protagonistes de l’exposició que presentem. Cada any l’arxiu ha seleccionat una imatge per la coberta amb la voluntat de que fos representativa d’algun d'esdeveniment destacat. La majoria de vegades són fotografies, però també hi ha alguna obra d’algun artista local. Les cobertes són l’aparador de cada una d’aquestes cròniques anuals, però al seu darrera hi ha l’esforç dels autors que han seleccionat i redactar les notícies, dels fotògrafs que han seguit els actes i esdeveniments ciutadans i n’han deixat testimoni gràfic, dels col·laboradors que han confeccionat els índex de noms, i de totes les persones que cada any han fet possible que vegi la llum.

Així mateix, per deixar-ne constància documental, s’han recollit les 40 portades en una addenda que s’entrega gratuïtament amb l’edició de l’anuari d’enguany, que s’acompanya d’uns textos que il·lustren la tasca desenvolupada per l’Arxiu Tobella al llarg d’aquests 40 anys i el context de l’interès creixent per la preservació i difusió de la fotografia des del punt de vista patrimonial a Terrassa durant el mateix període.

La família Cols fa donació d’abundant material informàtic mitjançant en Pep Vallory, col·laborador habitual de l’Arxiu.

Presentació del TERRASSA 2018, a la sala d’actes de l’Arxiu.

S'acompanya aquest acte amb una exposició de les 40 portades d'aquesta publicació, 1978-2017.

Fotoconnexió col·labora en el condicionament dels fons i col·leccions fotogràfiques de l’Arxiu Tobella.

La Fundació Arxiu Tobella inaugura la remodelació de la seva sala d’exposicions amb una mostra del fotògraf Jordi Aparicio.

Crònica gràfica de Terrassa és un testimoni fotogràfic de la ciutat a la dècada dels seixanta, de gran riquesa documental.