Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Els Jardins de la Terrassa modernista

08-05-2017

La Fundació Arxiu Tobella, amb motiu de la XV Fira Modernista de Terrassa, exhibeix una selecció de fotografies dels jardins d’aquest període. La inauguració tindrà lloc el dia 11 de maig a les 19 hores.

Enguany, la Fira gira al voltant de la figura de Santiago Rusiñol, polifacètic artista considerat, juntament amb Ramon Casas, l’iniciador del modernisme pictòric a Catalunya i que va excel·lir en la temàtica dels jardins.

Els fons fotogràfics de l’entitat revelen imatges sorprenents i desconegudes dels principals jardins urbans, la cara B de l’arquitectura modernista. Escenaris a l’aire lliure d’habitatges, edificis públics i d’esbarjo que ens evoquen escenes de la societat terrassenca.

L'exposició romandrà oberta de l'11 al 28 de maig, de dimarts a dimenge de 19 a 21 hores, excepte els dies 13 i 14 en que restarà oberta els matins de 10 a 13 hores i les tardes de 18 a 21 hores.

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.