Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Donació fons fotogràfic Ramon Sanahuja

14-12-2016

El passat dimarts, dia 13 de desembre, va tenir lloc la signatura de donació, a la Fundació Privada Arxiu Tobella de Terrassa, per part dels senyors Anna Maria i Maria Gloria Capella Sanahuja i Maria, Ramón, Pere i Josep Vidal Sanhuja, de la resta del fons fotogràfic del seu avi, el senyor Ramon Sanhuja Puiggròs (1889-1973), autor de una sèrie de col·leccions de fotografies de Terrassa així com d’altres esdeveniments històrics, realitzades entre els anys 1915 i 1936.

Aquesta és la segona entrega que es fa del fons del fotògraf Ramon Sanahuja Puiggròs. Consta d'unes 450 imatges formades per un conjunt de negatius i positius en plaques de vidre, imatges estereoscòpiques i alguna imatge en color de la Terrassa d’entre 1915 al 1936, també inclou imatges de ciutats i de viatges de la família. La primera donació fou feta per les filles del fotògraf, Sara i Júlia, ja desaparegudes, a finals dels anys 70. Tot i que no es dedicava professionalment a la fotografia, es té constància a l'arxiu que de ben jove ja practicava aquest art, com una foto seva de l'any 1910 que es va publicar en el llibre Rialles.


Fotos: Montse Saludes.

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.