Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Llibre "Terrassa 2017"

15-02-2018

Presentació del TERRASSA 2017, a la sala d’actes de l’Arxiu.

S'acompanya aquesta presentació amb l’exposició d’una selecció de 12 fotografies, una per cada mes de l’any. La majoria de la fotògrafa Montse Saludes que intenten representar el bategar de la ciutat.

Ja tenim a punt l’anuari Terrassa 2017, la crònica gràfica de la ciutat de l’any que acabem d’acomiadar i que la Fundació Arxiu Tobella publica des de fa 40 anys. L’objectiu d’aquesta publicació és deixar constància dels principals esdeveniments ocorreguts a Terrassa, presentats de manera cronològica i il·lustrats amb fotografies. La redacció del llibre ha anat de nou a càrrec de Ricard Domènech i la fotografia de la portada, l’autora de la qual és Montse Saludes i Closa, és una imatge de la concentració més multitudinària que ha viscut mai la nostra ciutat, que va tenir lloc el 3 d’octubre. El llibre ha estat prologat per la presidenta de la Diputació de Barcelona Mercè Conesa i Pagès.

Previ a la presentació, hi ha la xerrada “Rehabilitació de la coberta de la Masia Freixa” a càrrec de l’arquitecte Pere Puigdomènech.

Dia: divendres, 16 de febrer a les 19,30 h.
Lloc: Sala d’actes de la Fundació Arxiu Tobella

EXPOSICIÓ
Aquest any, com l’any passat, hem volgut acompanyar la presentació de la seva edició amb l’exposició d’una selecció de 12 fotografies, una per cada mes de l’any. Les imatges que hi trobareu, la majoria d’elles fetes per la Montse Saludes, -fotògrafa de la casa-, no són les dels esdeveniments més importants de l’any sinó que intenten representar el pols de la ciutat, la seva gent i les seves inquietuds i també la transformació de la seva fisonomia.


Acte de suport de ciutadans de Terrassa del dia 16 de febrer a la
presentació de l'anuari TERRASSA 2017. Molt agraïts!!!

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.