Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Els Jardins de la Terrassa modernista

08-05-2017

La Fundació Arxiu Tobella, amb motiu de la XV Fira Modernista de Terrassa, exhibeix una selecció de fotografies dels jardins d’aquest període. La inauguració tindrà lloc el dia 11 de maig a les 19 hores.

Enguany, la Fira gira al voltant de la figura de Santiago Rusiñol, polifacètic artista considerat, juntament amb Ramon Casas, l’iniciador del modernisme pictòric a Catalunya i que va excel·lir en la temàtica dels jardins.

Els fons fotogràfics de l’entitat revelen imatges sorprenents i desconegudes dels principals jardins urbans, la cara B de l’arquitectura modernista. Escenaris a l’aire lliure d’habitatges, edificis públics i d’esbarjo que ens evoquen escenes de la societat terrassenca.

L'exposició romandrà oberta de l'11 al 28 de maig, de dimarts a dimenge de 19 a 21 hores, excepte els dies 13 i 14 en que restarà oberta els matins de 10 a 13 hores i les tardes de 18 a 21 hores.

La família Cols fa donació d’abundant material informàtic mitjançant en Pep Vallory, col·laborador habitual de l’Arxiu.

Presentació del TERRASSA 2018, a la sala d’actes de l’Arxiu.

S'acompanya aquest acte amb una exposició de les 40 portades d'aquesta publicació, 1978-2017.

Fotoconnexió col·labora en el condicionament dels fons i col·leccions fotogràfiques de l’Arxiu Tobella.

La Fundació Arxiu Tobella inaugura la remodelació de la seva sala d’exposicions amb una mostra del fotògraf Jordi Aparicio.

Crònica gràfica de Terrassa és un testimoni fotogràfic de la ciutat a la dècada dels seixanta, de gran riquesa documental.