Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Llibre "Terrassa 2016"

23-01-2017

El proper divendres dia 27 de gener a les 19:30 presentarem el llibre "Terrassa 2016" que aquest any s’acompanya d’una selecció de 12 fotografíes, una per mes, que vol copsar el pols de la ciutat

PRESENTACIÓ

Ja tenim a punt l’anuari Terrassa 2016, la crònica gràfica de la ciutat de l’any que acabem d’acomiadar i que la Fundació Arxiu Tobella publica des de fa 39 anys. L’objectiu d’aquesta publicació és deixar constància dels principals esdeveniments ocorreguts a Terrassa, presentats de manera cronològica i il·lustrats amb fotografies. La redacció del llibre ha anat de nou a càrrec de Ricard Domènech i la fotografia de la portada, l’autor de la qual és Josep Puente i Quer, és una imatge dels Minyons de Terrassa a Singapur, convidats per l’Agència Catalana de Turisme a la Fira ITB Àsia.

La presentació estarà precedida per la xerrada Donacions de fons fotogràfics a l'Arxiu Tobella. Una selecció, a càrrec de Ramon Palau, president sortint de la fundació.

Dia: divendres, 27 de gener a les 19,30 h.
Lloc: Sala d’actes de la Fundació Arxiu Tobella

EXPOSICIÓ

Aquest any, per anar fent boca, hem volgut acompanyar la presentació de la seva edició amb l’exposició d’una selecció de 12 fotografies, una per cada mes de l’any. Les imatges que hi trobareu, la majoria d’elles fetes per la Montse Saludes, -fotògrafa de la casa-, no són les dels esdeveniments més importants de l’any sinó que intenten representar el pols de la ciutat, la seva gent i les seves inquietuds i també la transformació de la seva fisonomia.

Horari: del 24 de gener a l’11 de febrer de 19 a 21 h (excepte dilluns)
Lloc: Sala d’exposicions de la Fundació Arxiu Tobella

La família Cols fa donació d’abundant material informàtic mitjançant en Pep Vallory, col·laborador habitual de l’Arxiu.

Presentació del TERRASSA 2018, a la sala d’actes de l’Arxiu.

S'acompanya aquest acte amb una exposició de les 40 portades d'aquesta publicació, 1978-2017.

Fotoconnexió col·labora en el condicionament dels fons i col·leccions fotogràfiques de l’Arxiu Tobella.

La Fundació Arxiu Tobella inaugura la remodelació de la seva sala d’exposicions amb una mostra del fotògraf Jordi Aparicio.

Crònica gràfica de Terrassa és un testimoni fotogràfic de la ciutat a la dècada dels seixanta, de gran riquesa documental.