Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Exposició "Memòria Rural de Terrassa. Imatges"

15-12-2012

Aquesta exposició d’imatges del fons de l’Arxiu Tobella està organitzada pel mateix Arxiu i la Fundació Sant Galderic amb motiu de les Festes del seu Sant Patró: Sant Galderic.

S’exposen les imatges de les Masies en què es fonamenta les dues primeres fases del projecte de la Memòria Rural de Terrassa: la veu de la pagesia realitzat pel Centre d’Estudis Històrics, on s’ofereix una visió des del punt de vista dels protagonistes, de l’activitat agrària al municipi durant el segle XX. Es fa palesa una panoràmica desconeguda per molts terrassencs, d’una ciutat amb activitat agrícola i ramadera molt més important i extensa del que ara podria semblar.

Les imatges de les masies que es visualitzen sorgeixen del testimoni de 15 persones. S’acompanya cada imatge de la fitxa de les persones que s’ha entrevistat. Les seves entrevistes s’han enregistrat en video i estan dipositades a l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa.

Presentació del TERRASSA 2017, a la sala d’actes de l’Arxiu.

S'acompanya aquesta presentació amb l’exposició d’una selecció de 12 fotografies, una per cada mes de l’any. La majoria de la fotògrafa Montse Saludes que intenten representar el bategar de la ciutat.

La Fundació Arxiu Tobella, amb motiu de la XV Fira Modernista de Terrassa, exhibeix una selecció de fotografies dels jardins d’aquest període. La inauguració tindrà lloc el dia 11 de maig a les 19 hores.

Una exposició de fotografies i documents que il·lustren cronològicament els més de cent anys d'història de La Previsió. Romandrà oberta fins el 30 d’abril i es podrà visitar de dimarts a diumenge entre les 7 i les 9 del vespre.

El proper divendres dia 27 de gener a les 19:30 presentarem el llibre "Terrassa 2016" que aquest any s’acompanya d’una selecció de 12 fotografíes, una per mes, que vol copsar el pols de la ciutat