Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Exposició "Memòria Rural de Terrassa. Imatges"

15-10-2012

Aquesta exposició d’imatges del fons de l’Arxiu Tobella està organitzada pel mateix Arxiu i la Fundació Sant Galderic amb motiu de les Festes del seu Sant Patró: Sant Galderic.

S’exposen les imatges de les Masies en què es fonamenta les dues primeres fases del projecte de la Memòria Rural de Terrassa: la veu de la pagesia realitzat pel Centre d’Estudis Històrics, on s’ofereix una visió des del punt de vista dels protagonistes, de l’activitat agrària al municipi durant el segle XX. Es fa palesa una panoràmica desconeguda per molts terrassencs, d’una ciutat amb activitat agrícola i ramadera molt més important i extensa del que ara podria semblar.

Les imatges de les masies que es visualitzen sorgeixen del testimoni de 15 persones. S’acompanya cada imatge de la fitxa de les persones que s’ha entrevistat. Les seves entrevistes s’han enregistrat en video i estan dipositades a l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa.

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.