Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Exposició "Memòria Rural de Terrassa. Imatges"

15-10-2012

Aquesta exposició d’imatges del fons de l’Arxiu Tobella està organitzada pel mateix Arxiu i la Fundació Sant Galderic amb motiu de les Festes del seu Sant Patró: Sant Galderic.

S’exposen les imatges de les Masies en què es fonamenta les dues primeres fases del projecte de la Memòria Rural de Terrassa: la veu de la pagesia realitzat pel Centre d’Estudis Històrics, on s’ofereix una visió des del punt de vista dels protagonistes, de l’activitat agrària al municipi durant el segle XX. Es fa palesa una panoràmica desconeguda per molts terrassencs, d’una ciutat amb activitat agrícola i ramadera molt més important i extensa del que ara podria semblar.

Les imatges de les masies que es visualitzen sorgeixen del testimoni de 15 persones. S’acompanya cada imatge de la fitxa de les persones que s’ha entrevistat. Les seves entrevistes s’han enregistrat en video i estan dipositades a l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa.

La Fundació Arxiu Tobella inaugura la remodelació de la seva sala d’exposicions amb una mostra del fotògraf Jordi Aparicio.

Crònica gràfica de Terrassa és un testimoni fotogràfic de la ciutat a la dècada dels seixanta, de gran riquesa documental.

Donació feta per Pere, Margarita, Rafael i Jordi Font Salvador, fills d'en Jeroni i Maria Carme, Pepa, Maria Rosa i Joan Font Lloveras, fills d'en Joan.

Presentació del TERRASSA 2017, a la sala d’actes de l’Arxiu.

S'acompanya aquesta presentació amb l’exposició d’una selecció de 12 fotografies, una per cada mes de l’any. La majoria de la fotògrafa Montse Saludes que intenten representar el bategar de la ciutat.

A la sala d'Art, l'Arxiu inaugura una exposició fotogràfica d'en Josep Maria Escoda.