Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Exposició "Riuades de fotos"

24-09-2012

430 fotos van ser exposades a la Sala d'Art Arxiu Tobella des del 24 de setembre a l'11 d'octubre.

Amb el títol Riuades de Fotos l’Arxiu Tobella va inaugurar el passat dilluns, 24 de setembre, una exposició fotogràfica fent memòria dels 50 anys de les riuades del 62. Una memòria col·lectiva que diferents autors van fotografiar.

L'arxiu també va exposar documentació, revistes, i diaris de diferents procedències i del seu fons documental referides a aquelles rierades. Aquelles persones que van voler, van tenir l'oportunitat d'escriure el seu record per a incrementar la documentació de l'arxiu i una posterior publicació, si és el cas.

L'any 1982, amb motiu del 20è aniversari de les riuades, i tot recordant que feia 11 anys hi havia hagut una altra rierada a Terrassa que havia desbordat la llera de la riera de les Arenes, l'Arxiu Tobella va fer una exposició de mes de 700 fotos.

Des d'aleshores, l'Arxiu ha anat incrementant el seu fons, tant en autors com en fotos, per la qual cosa va ser necessari fer-ne una selecció, algunes de les fotos inèdites, d'aquell tràgic esdeveniment.


Autors: Francesc Monné i Garcia, Jaume Grandia i Baco, Marian Montserrat i Roselló, Alfred Serra i Verdera, Domènec Segués i Donadeu, Foto Bohigas / Antoni Bohigas Macia, Fotos Altimira / Jaume Altimira i Codinas, Fotos Francino, Fotos Massana, Microfoto, Isidre Cot i Roch, Vicenç Serrano i Lorente, Fermí Garcia, Foto Postius, Pere Font i Marcet, Pere Morera i Bacardit, Josep Vallès i Vives, Llorenç Tondo i Gil, Llorenç Oliveras i Simó i Ramon Guillamat i Basora

Procedències: Ignàsia Duran, Ramon Fontanellas i Maeso, Josep Pons i Maeso, Antoni Armengol Cot, Marcel·lí Armengol i Torras, Pere Alsius i Masgrau, Agustí Saludes i Vilanova, José Manuel Salillas García, Llorenç Llongueras i Burjons, Pere Pujadó Matas, Pere Aurell i Targarona, Ramon Ferran, Rafel Comes i Ezequiel, Ricard Font i Serra, Casulleras, Camil Domingo i Rodó, Espí, Pi Janeras, Dolors Torrens, Josep M. i Montserrat Serra i Reig, Família Grandia Castellet, Eduard Noguera, Manuel Tobella i Marcet, Hereus Morera Grau i Josep Boix i Gené / Glòria Oliva.

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.