Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Exposició "Riuades de fotos"

24-09-2012

430 fotos van ser exposades a la Sala d'Art Arxiu Tobella des del 24 de setembre a l'11 d'octubre.

Amb el títol Riuades de Fotos l’Arxiu Tobella va inaugurar el passat dilluns, 24 de setembre, una exposició fotogràfica fent memòria dels 50 anys de les riuades del 62. Una memòria col·lectiva que diferents autors van fotografiar.

L'arxiu també va exposar documentació, revistes, i diaris de diferents procedències i del seu fons documental referides a aquelles rierades. Aquelles persones que van voler, van tenir l'oportunitat d'escriure el seu record per a incrementar la documentació de l'arxiu i una posterior publicació, si és el cas.

L'any 1982, amb motiu del 20è aniversari de les riuades, i tot recordant que feia 11 anys hi havia hagut una altra rierada a Terrassa que havia desbordat la llera de la riera de les Arenes, l'Arxiu Tobella va fer una exposició de mes de 700 fotos.

Des d'aleshores, l'Arxiu ha anat incrementant el seu fons, tant en autors com en fotos, per la qual cosa va ser necessari fer-ne una selecció, algunes de les fotos inèdites, d'aquell tràgic esdeveniment.


Autors: Francesc Monné i Garcia, Jaume Grandia i Baco, Marian Montserrat i Roselló, Alfred Serra i Verdera, Domènec Segués i Donadeu, Foto Bohigas / Antoni Bohigas Macia, Fotos Altimira / Jaume Altimira i Codinas, Fotos Francino, Fotos Massana, Microfoto, Isidre Cot i Roch, Vicenç Serrano i Lorente, Fermí Garcia, Foto Postius, Pere Font i Marcet, Pere Morera i Bacardit, Josep Vallès i Vives, Llorenç Tondo i Gil, Llorenç Oliveras i Simó i Ramon Guillamat i Basora

Procedències: Ignàsia Duran, Ramon Fontanellas i Maeso, Josep Pons i Maeso, Antoni Armengol Cot, Marcel·lí Armengol i Torras, Pere Alsius i Masgrau, Agustí Saludes i Vilanova, José Manuel Salillas García, Llorenç Llongueras i Burjons, Pere Pujadó Matas, Pere Aurell i Targarona, Ramon Ferran, Rafel Comes i Ezequiel, Ricard Font i Serra, Casulleras, Camil Domingo i Rodó, Espí, Pi Janeras, Dolors Torrens, Josep M. i Montserrat Serra i Reig, Família Grandia Castellet, Eduard Noguera, Manuel Tobella i Marcet, Hereus Morera Grau i Josep Boix i Gené / Glòria Oliva.

La Fundació Arxiu Tobella inaugura la remodelació de la seva sala d’exposicions amb una mostra del fotògraf Jordi Aparicio.

Crònica gràfica de Terrassa és un testimoni fotogràfic de la ciutat a la dècada dels seixanta, de gran riquesa documental.

Donació feta per Pere, Margarita, Rafael i Jordi Font Salvador, fills d'en Jeroni i Maria Carme, Pepa, Maria Rosa i Joan Font Lloveras, fills d'en Joan.

Presentació del TERRASSA 2017, a la sala d’actes de l’Arxiu.

S'acompanya aquesta presentació amb l’exposició d’una selecció de 12 fotografies, una per cada mes de l’any. La majoria de la fotògrafa Montse Saludes que intenten representar el bategar de la ciutat.

A la sala d'Art, l'Arxiu inaugura una exposició fotogràfica d'en Josep Maria Escoda.