Un patrimoni documental de Terrassa
al servei de la ciutat


Donació Fons Josep Boix

06-06-2012

La Sra. Glòria Oliva i el Sr. Amadeu Boix, vídua i fill respectivament del Sr. Josep Boix i Gené, han fet la donació a l’Arxiu Tobella del seu important fons fotogràfic.

El dimecres dia 6 de juny de 2012, la Sra. Glòria Oliva i el Sr. Amadeu Boix, vídua i fill respectivament del recentment finat Sr. Josep Boix i Gené, han fet la donació a l’Arxiu Tobella del seu important fons fotogràfic. Aquest acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura Sr. Amadeu Aguado. En la donació també hi figuren butlletins, revistes, futlletons, llibres ...

El terrassenc Sr. Josep Boix i Gené (18-01-1926, 20-03-2012), encara que vinculat laboralment al món de tèxtil, destacava com a crític d’art, col·laborador del Diari Terrassa, per la seva faceta urbanística, professor de l’Escola d’Art i Oficis i com a membre de la Junta Municipal de Museus i Patrimoni de la Ciutat

La donació consta de 5269 fotografies relacionat amb la faceta urbanística d'en Josep Boix.

L'Arxiu Tobella és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a Fundació Privada l’any 1978. Reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura, entre els seus objectius destaquen la de constituir i mantenir un arxiu documental i gràfic sobre la història de la ciutat de Terrassa, fomentar-ne la investigació i tenir cura de la publicació dels treballs que patrocina, així com la promoció de la cultura en tots els seus àmbits.

La nostra entitat és oberta al públic de dimarts a divendres de 15,00 a 19,00 hores. Tothom que estigui interessat en la història de la ciutat pot tenir accés als nostres fons documentals i gràfics.